Mühürsüz etler gıda güvenliğini tehdit ediyor!

Adana’da Kebap Harcında Taşlık ve Tek Tırnaklı Hayvan Eti Tespit Ediliyor!

Tarım ve Orman Bakanlığı, halk sağlığını tehdit eden taklit ve tağşiş yapan firmaları açıkladı. Adana, kebabın başkenti olmasına rağmen birçok işletmede taşlık ve tek tırnaklı hayvan eti gibi unsurlar kebap harcında tespit edildi. Bu durum, doğru iş yapan kebapçıları da zan altında bırakıyor. Kent genelinde bazı kasap ve restoranların sattığı veya kullandığı mühürsüz etler halk sağlığını riske atıyor. Uzmanlar, mühürsüz etin kaynağının belirsiz olması nedeniyle dikkat edilmesi gerektiğini vurguluyor.

“İnsan Sağlığı Her Şeyden Önemli!”

Adanalı kebap ustası Yaşar Aydın konuyla ilgili şunları söyledi: “Gerçek Adana Kebabı, erkek kuzu etiyle yapılır. Ben her zaman mühürlü etleri tercih ederim. Etlerim mezbahanede kesilir, kaçak kesim asla olmaz. İnsan sağlığı benim için en önemli kriterdir. Bir işi yaparken vicdanen rahat olmalısınız.”

“Hiçbir İmkansızlık, Sağlıksızlık Değildir!”

Mühürsüz etlerin kaçak kesim olduğunu ve kaçak kesilen etlerin her zaman koyun eti olmadığını belirten Aydın, “Her işi doğru şekilde yapmalısınız. Hiçbir imkansızlık veya sağlıksızlık yoktur. Kesilen tavuk ayrı yerde tutulmalı, et başka bir yerde kesilmeli. Ayrıca bıçaklar da ayrı olmalı. Mühürsüz etler kaçak kesimi temsil eder. Bu etin kaynağı ve türü belirsizdir. Mühürsüz et tüketiminden kaçınılmalıdır.”

“Sağlık Oyuncak Değildir!”

Adana’nın marka değerini artırmak için işletmelerin hijyenik şartlarda hizmet vermesi gerektiğine değinen Aydın, “Hijyen kurallarına uyum sağlamalıyız. Ne kadar temiz olursak, Adana Kebap’ın lezzeti o derece artar. Hijyen önemlidir çünkü sağlık her şeyden önce gelir. Sağlıkla oynamayın!”

“Önce Hijyen ve Temizlik!”

Antalya’dan gelen bir müşteri olan Kamile Aslan, Adana Kebap’ını ilk defa denediğini ve beğendiğini belirterek, “Gittiğim her mekanda öncelikle hijyen ve temizliğe dikkat ederim. Hijyen ve temizlik benim için çok önemlidir” dedi.

Müşterilerden Gökhan Aslan da hijyen kurallarının halk sağlığı açısından hayati öneme sahip olduğunu vurgulayarak, “Hijyen ve temizliğe dikkat etmek şart!” ifadelerini kullandı.

Related Posts

Dünya genelinde pek çok ülke, sıcak hava dalgalarına karşı teyakkuza geçti

Dünya genelinde ülkeler, bu yıl mevsim ortalamalarının üzerinde seyreden sıcaklıkların olumsuz etkileriyle mücadele ediyor. Mevsim normallerinin üzerine çıkan ortalama sıcaklıklar, bu yıl pek çok ülkede yeni rekorlar kırdı.

Ayak altındaki kaşıntının sebebi ne? Ayak altında kaşıntı neden olur, nasıl geçer?

Tatiller bitti, şehir hayatı çoktan başladı… Güneş de yerini serin ve yağmurlu havaya bırakıyor. Şimdi kontrole gitmenin ve yazın güneş ışığı gören benleri kontrol ettirmenin tam zamanı… Özellikle ayağınızın altında bir kaşıntı meydana geldiyse bunu mutlaka önemseyin!

Aşırı efor çocuklarda kalp hastalıklarını tetikleyebilir

Çocuk Kardiyolojisi Uzmanı Prof. Dr. Cemşit Karakurt, çocuklarda doğuştan gelen veya sonradan gelişen kalp hastalıklarının spor gibi efor gerektiren aktivitelerde hayati tehlikeye yol açabileceğini belirtti. Prof. Dr. Karakurt, “Yaz okullarına kayıt yaptırmadan önce bir doktor kontrolü, olası risklerin önüne geçebilir” dedi.

Uzmanlardan diyaliz hastalarına ‘yazın doğru beslenme ve dengeli sıvı tüketimi’ uyarısı

Yaz aylarında diyaliz hastaları için en büyük tehdidin hatalı beslenme ve fazla sıvı alma olduğuna dikkati çeken uzmanlar, yüksek tansiyon ve kalp gibi çeşitli rahatsızlıklarla karşılaşmamak için dengeli ve doğru tüketim tavsiyesinde bulundu.

Hapşırma ve öksürmeyle bulaşıyor! Tedavisine hemen başlamak kritik önem taşıyor

Öksürme, hapşırma ve konuşma esnasında havaya yayılan damlacıklar yoluyla çok kolay ve çok hızlı bulaşabilen menenjit, tanı ve tedavisinde gecikildiğinde kalıcı nörolojik hasarlara hatta ölüme neden olabiliyor. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Çiğdem Kurt, bebeklerde ve çocuklarda menenjitin önemli belirtilerini, toplumda bu tehlikeli hastalıkla ilgili doğru bilinen yanlışları anlattı.

Kalp hastalıklarına karşı nasıl korunuruz? Uzmandan hayati tavsiyeler

Kalp Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Adem İlkay Diken, atardamarı sağlıklı olan insanların 90’lı yaşlarda bile efor kısıtlaması olmadan yaşadığını ancak atardamarlarına iyi bakmayanların 30’lu yaşlarda bypass olduğunu vurgulayarak, “Atardamarlarınız ne kadar iyi ise biyolojik yaşınız da o kadar iyi olacaktır” dedi.