İnsan hayatına dokunma arzusu tıp kariyerlerinin yolunu açtı

Göğüs Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanları, Tıp Alanında Yolculuğa Çıkıyor

Çocukluk deneyimleri, Medipol Mega Üniversite Hastanesinde görev yapan Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Muhammed Emin Akkoyunlu ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Bilal Boztosun’u tıp alanına yönlendirdi, böylece hastaların yaşamlarına dokunmalarına öncülük ettiler.

İki uzman da çocukluk dönemlerinde yaşadıkları zor deneyimlerin etkisiyle insanlara umut olmak için mesleklerini seçti. Akkoyunlu’nun annesinin hastalığıyla başlayan hastane deneyimi ve Boztosun’un mühendislikten vazgeçip tıp alanına yönelmesi, insan hayatına etki etme arzularını gerçeğe dönüştürdü.

Akkoyunlu ve Boztosun, tıp bilimiyle modern teknolojileri birleştirerek hastalarına umut ve şifa olurken genç doktor adaylarına da ilham veriyorlar.

“Doktor Olmak, Yüksek Motivasyon Gerektiren Bir Meslektir”

Prof. Dr. Muhammed Emin Akkoyunlu, doktorluğun yüksek motivasyon gerektiren bir meslek olduğunu belirterek, mesleğin insanların hayatını pozitif yönde değiştirme potansiyeline sahip olduğunu vurguladı.

Kovid-19 salgını döneminde yaşadığı unutulmaz anılardan birini paylaşan Akkoyunlu, bir hastasıyla ilgili duygusal bir anıyı şu şekilde dile getirdi: “Hastamızın karınlarındaki ikizler iki ay sonra doğdu ve bu gerçekten inanılmaz bir duyguydu. Hala unutamıyorum.”

Doktorluk mesleğindeki en büyük motivasyonun her gün bir insanın hayatına dokunabilmek olduğunu belirten Akkoyunlu, mesleğin yorucu olmasına rağmen insanlara yardım etmenin getirdiği mutluluğun kendisini motive ettiğini ifade etti.

“Sevgi ve İletişim Mesleğin Temelidir”

Prof. Dr. Bilal Boztosun da kardiyoloji alanında çalışırken teknolojinin sağladığı imkanlarla kalp hastalıklarını erken teşhis etmenin önemine dikkat çekti. Mesleğinde unutulmaz anılar biriktiren Boztosun, hastaları arasında ailesinde üç kuşak kişiyi tedavi edenlerin olduğunu paylaştı.

Boztosun’un vurguladığı gibi, teknolojinin sağladığı imkanlar sayesinde erken teşhis mümkün hale gelirken, mesleki başarı ve hastalarla ilişkide sevgi ve iletişimin önemi de ortaya çıkıyor. Tıbbi cihazların sunduğu hızlı teşhisler ve erken müdahale, hastaların yaşam kalitesini artırıyor.

Boztosun, gençlere seslenirken sevginin mesleğin temelinde olduğunu ve sevdikleri işi en iyi şekilde yapmaları gerektiğini belirtti. Mesleğin detaylarını keşfetmek ve en iyi olmaya çalışmak, hem kişisel tatmin hem de hastalarla ilişkide başarıyı getiriyor, genç meslektaşlara bu nedenle sevdikleri mesleği yapmalarını ve en iyisini olmalarını önerdi.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: AA / Enes Ege – Ekonomi

Related Posts

BIST 30 haftaya yüzde 0,2 düşüşle başladı

BIST 30 endeksine dayalı nisan vadeli kontrat, haftanın ilk işlem gününe yüzde 0,2 düşüşle 10.333 puandan start verdi. Cuma günkü yüzde 0,7’lik gerilemenin ardından akşam seansında da momentumunu koruyan kontrat, S&P’nin kredi notu teyidi ve ABD bilanço-veri gündemiyle şekillenen küresel risk iştahı altında işlem görüyor.

Bakanlık ifşa etti… İstanbul’da bu restorana dikkat: Lahmacunda ‘kalp’ tespit edildi!

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın ‘taklit ve tağşiş’ listesi güncellendi. İstanbul’da bir restoranda satılan lahmacunun içinde ‘kalp’ tespit edildi.

Şimşek’ten 41 milyar dolarlık borç planı: Türkiye’nin geleceği proje finansmanına emanet

Bakan Şimşek, 6 uluslararası finans kuruluşuyla yapılan anlaşmalarla Türkiye’ye 41 milyar dolarlık uzun vadeli proje finansmanı sağlanacağını açıkladı. Kaynaklar, altyapı ve dönüşüm projelerinde kullanılacak.

Bu hafta en çok hangi yatırım aracı kazandırdı? Dolar, Euro, altın…

Bu haftanın en çok kazandıran yatırım araçları belli oldu. Dolar, Euro, altın ve Borsa İstanbul’da işlem gören hisse senetlerinde haftalık bazda ortalama artış açıklandı. İşte bu hafta en çok getiri sağlayan yatırım araçları…

İstanbul depremleri sonrası e-ticarette afet ürünlerine talep patladı

İstanbul’da yaşanan depremlerin ardından deprem çantası, çadır, powerbank ve yağmurluk satışları fırladı. Online alışverişte afet ürünlerine talep yüzde 400’e varan artış gösterdi, çadır siparişleri ise 5,5 kat yükseldi.

Türkiye’nin elektrik tüketimi üretimi aştı

Türkiye’de dün 911 bin 452 megavatsaat elektrik üretilirken, tüketim 912 bin 174 megavatsaate ulaştı. Üretimde en büyük payı ithal kömür santralleri aldı; en yoğun elektrik kullanımı ise öğle saatlerinde gerçekleşti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir