Samsunlu balıkçılar havaların soğuk gitmesinden memnun

Denizlerde Balık Av Sezonu Kapandı, İşler İyi Gidiyor

Denizlerde balık av sezonunun 15 Nisan’da kapanmasıyla birlikte mezgit, istavrit, barbun ve hamsi gibi balıkların avlanması yasaklandı. Ancak 1 Eylül’e kadar balıkçılar tezgahlarında olta balıkları haricinde somon, alabalık, uskumru, çinakop ve levrek gibi kültür balıklarını satışa sunuyor.

Samsun’da şubat ayından itibaren havaların soğuk gitmesi, av sezonunun kapanmasına rağmen balıkçıları olumsuz etkilemediği görülüyor. Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin altında seyretmesi, balık satışlarını olumlu yönde etkiledi. Balık satıcısı Fazlı Altun, “Havalara ilaveten kültür balıklarının kilo fiyatları da oldukça makul seviyelerde. Av sezonu sona erdi ama işlerimiz gayet iyi gidiyor” dedi.

Özellikle alabalık, somon, uskumru, levrek ve çipura gibi kültür balıkları satışta yerini alırken, hamsi ve istavrit gibi av balıkları da kısıtlı olarak tezgahlarda bulunabiliyor. Alabalık ve somonun kilo fiyatları 150 TL’den başlarken, çipura kilosu 320 TL, levrek kilosu 350 TL ve Norveç somonu kilosu 300 TL’den satışa sunuluyor.

“Sıcak havalarda balık satışlarında azalma oluyor” diyen balıkçılar, soğuk havanın işlerine olumlu yönde yansıdığını belirtti. Hava sıcak olduğunda balık satışlarında ciddi bir düşüş yaşandığı ifade ediliyor.



Kaynak: İhlas Haber Ajansı (İHA)

Related Posts

Son dakika! Doğal gaza zam geldi

EPDK, doğal gaza zam yapıldığını açıkladı. Konutlarda kullanılan doğalgaz yüzde 24,6 oranında zamlandı. Sanayide kullanılan doğalgaz ise yüzde 7,86 oranında zamlandı. Zamlı tarife yarından itibaren geçerli olacak. Yetkililer tarafından yapılan …

Türkiye’nin en büyük 500 sanayi kuruluşu listesindeydi: Demir çelik devi konkordato talep etti

Demir çelik sektörünün önde gelen firmalarından Sıddık Kardeşler Haddecilik içine girdiği darboğazı aşamadı. Şirket konkordato talep etti, mahkeme üç ay süre verdi.

Güneş vurdu plajlar dolup taştı: Karadağ esnafı bayram etti

Karadağ’da turizm sektörü, 2025 Mayıs’ında yıllık bazda %6’lık bir artışla toplam 169.353 turiste ev sahipliği yaptı. Bu artış, önceki ay kaydedilen %1,2’lik yükselişi geride bırakarak, 2024 Eylül’ünden bu yana ulaşılan en yüksek turist sayısına …

Yunan üreticileri düşünceli

Yunanistan’da üretici enflasyonu, 2025 Nisan’ında yüzde 0,5 olan seviyeden 2025 Mayıs’ında yüzde 2’ye çıkarak dikkat çekici bir ivme kazandı. Bu artışın ana itici gücü, enerji maliyetlerindeki keskin yükseliş oldu. Enerji fiyatları, bir önceki ay …

Ünlü marka Türkiye pazarından çekildi! Yıllardır faaliyet gösteriyordu

Japonya’nın en büyük kağıt üreticilerinden Daio’nun ürettiği Goo.N markası, Türkiye’deki faaliyetlerini sonlandırma kararı aldığını duyurdu. ŞİRKETTEN RESMİ AÇIKLAMA GELDİŞirket bu kararı, Türkiye’deki resmi sosyal medya hesabından yaptığı …

Almanların tercihi Türk kahvaltısı!

Almanlara Türk Kahvaltısı kültürü kazandıran mekanda hafta sonları yer bulmak zor. Bol çeşitli serpme kahvaltı Almanların büyük beğenisini kazandı. Mekan 300 kişilik. 50 civarı çoğu Alman garson, temizlik elemanı, aşçı, pasta ustası hizmet veriyor …