Vücudunuzu toksinlerden böyle arındırın

Vücudunuzu Toksinlerden Arındırmanın Yolları

Vücudumuzda her gün normal metabolik faaliyetler sonrası çeşitli toksinler ortaya çıkar. Bu normal süreç dışında yaşadığımız Dünya’da da adeta toksin bombardımanına maruz kalırız. Soluduğumuz havadan içtiğimiz suya, tükettiğimiz besinlerden barındığımız binalara, giydiğimiz kıyafetlerden kullandığımız kozmetik ürünlere kadar hemen her şeyin toksik maddeler içebildiğini belirten İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Osman Erk, ‘’Bu nedenle vücudumuzun arınmasında büyük rolü olan karaciğerimize iyi bakmalıyız’’ dedi ve önerilerini şu şekilde sıraladı:

İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Osman Erk

Karaciğer vücudun doğal detoks organıdır. Detoksifikasyon mekanizmaları ile tüm toksinlerin vücuttan temizlenmesini sağlar.

Ancak vücuttaki toplam toksik yük miktarı arttıkça detoks ihtiyacı da artar. Bu nedenle karaciğeri desteklemek gerekir. İşte bunun yolları:

1- Detoks sürecinde karaciğer ve vücuda en fazla yardımcı olan maddeler A, C, E vitaminleri, antioksidanlar, karotenoidler, koenzim Q10, çinko, selenyum, bakır, manganez, glutatyon, N-asetil sistein, alfa lipoik asit gibi bileşiklerdir.

Yeşil, sarı, mavi, mor, turuncu, kırmızı renkli, doğal ortamda yetiştirilmiş sebze ve meyveler bu tür bileşikler açısından zengin besinlerdir.

2- Enginar, limon, havuç, greyfurt, elma, sarımsak, ceviz, zeytinyağı ve avokado da karaciğerin hızlı temizlenmesini sağlayan gıdalardır. Düzenli tüketilmelerinde yarar vardır.

3- Zencefil, zerdeçal, karanfil, karabiber, sumak detoks kapasitesini artırarak karaciğere destek olur. Tabii ölçülü tüketmekte yarar vardır.

4- Toksinlerin vücuttan uzaklaştırılması için su olmazsa olmazdır. Gün içinde bol bol su içilmelidir.

5- Egzersiz vücudu toksinlerden arındırır, yenilenmesine yardımcı olur. Terlemeyi sağlamak toksin ve ağır metallerden bedeni arındırabilmenin etkili bir yoludur.

6- Akşam yemeğini erken yemek, geç saatlerde atıştırmalardan uzak durmak vücudun dinlenmesi ve toksinlerden kurtulması için etkili bir yöntemdir.

7- Özellikle erkeklerin 2 ayda bir 1 ünite kan vermeleri toksinlerin vücuttan uzaklaştırılmasına yardımcı olur.

8- Hava kirliliği sadece akciğerlere zarar vermez, karaciğerin toksisitesini de artırır. Bu nedenle trafiğe yakın yerlerde spor yapılmamalı, tünellerde otomobilin pencereleri açılmamalıdır. Yoğun kirlilik hissedildiğinde evler havalandırılmamalıdır.

Fırsat buldukça doğa yürüyüşleri yapılmalıdır.

9- Mümkün olduğunca kimyasal maddeler, naylon içeren sentetik giysilerden uzak durulmalı, organik vücuda nefes aldıran kumaşlardan üretilen giysiler tercih edilmelidir. Giysileri yıkamak için de çevre dostu deterjanlar kullanılmalıdır.

10- Doktora danışmadan vitamin takviyelerinden, özellikle internet üzerinden satılan ve bitkisel adı altında satılan zayıflattığı, detoks yaptığı iddia edilen ürünlerden uzak durulmalıdır.

SAĞLIĞIMIZ TEHLİKEDE

Gıda ve hayvancılık sektöründe doğal ortamdan uzaklaştırılmış kaynaklardan elde edilen işlenmiş, rafine edilmiş, katkı maddeleri içeren besinler, vücudun toksik yükünü artırır.

Su kaynaklarını dezenfekte etmek için sulara ilave edilen klorin, florid, arsenik ve alüminyum gibi bileşikler yanı sıra su kaynaklarına tarım alanlarından, insan ve hayvan atıklarından bulaşan nitrit ve nitrat gibi bileşikler ve diğer pek çok toksin doğal yaşamı ve sağlığımızı tehdit etmektedir.

Kişisel bakım ürünleri olarak kullanılan bazı kozmetik ürünler (Özellikle merdivenaltı üretilenler) pek çok toksik karakterde kimyasal içerebilir. İlaçlar, nikotin ve alkol de vücuda toksin yükler. Ayrıca stres ve uykusuzluk vücudun toksik yükünü artırır.

Hangi hastalıklar tetiklenir?

Toksik maddeler kanserojendir, vücut işleyişini bozar. Kalp ve damar hastalıklarına, karaciğer-böbrek gibi organ hasarlarına ve demansa yol açar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir